Покана за избор на комитет!

Нумизматично дружество “Филипопол” гр. Пловдив, кани всички заинтересовани дружества и организации във втората събота на месец януари 2013г. от 11 часа в ресторант “Елеганс” гр. Пловдив, намиращ се срещу хотел “Тримонциум” зад банка ООБ за избиране на организационен комитет с цел провеждане на Национален митинг протест с искане за промяна на Закона за културното наследство.

След повече от 20 години напразни усилия ние изчерпахме всички други възможностти. Многократно сме отправяли конкетни логични предложения, осъществими в кратки срокове с малък финансов ресурс, правно издържани и отивирани, изграждащи баланс между обществения и частния интерес. Те бяха посрещнати с ледено мълчание и пълно пренебрежение. Нещо повече, в многобройните поправки и сега действащия закон злоумишлено се приемат точно обратните на наште предложения. По настоящем Законът за културното наследство е мъртво роден, понеже е изграден върху страх и репресии и е абсолютно негоден и неработещ . В момента ние сме единствената държава в Европа с такъв рестриктивен и репресивен закон, нарушаващ драстично основните ни човешки права, като европейски граждани. За времето до провеждане на срещата приканваме всички заинтересовани да проведат разисквания и да обсъдят на срещи и събирания конкретни предложения за последващо избиране на представителна контактна група, която да води преговори с държавните институции, за време, място и брой на митингите за съпътстващи прояви по региони, охрана, транспорт, озвучване, изработка на агитационни материали. Поканата за срещата е към ръководствата на всички заинтересовани организации или упълномощени от тях лица.

Приятели, време е!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>